Välj rätt mäklare i Nyköping för en lyckad bostadsförsäljning

Det är ett stort beslut att välja mäklare. Förutom att arvodet ska vara rimligt så bör man känna förtroende för mäklaren. Rätt mäklare kan göra bostadsförsäljningen i Nyköping till en succé.

Funderar du på att sälja bostaden? Då ska du lägga ner lite tid på att hitta en engagerad och kunnig mäklare i Nyköping som har koll på marknaden. Eftersom olika mäklare har olika kompetenser så är det viktigt att välja en mäklare som har erfarenhet av att sälja just den typ av objekt som du äger. Ska du sälja en villa i Malmbryggshagen så är det troligtvis inte den mäklare som är bäst på att sälja bostadsrätter i centrum som du ska välja.

Mäklarkostnaderna skiljer sig åt

Eftersom alla jobbar med individuell prissättning så är det svårt att säga vad det kostar att anlita en mäklare. Prismodellen kan vara antingen en rörlig procentsats av försäljningspriset, eller en fast summa. Det är vanligt att man kommer överens om en så kallad trappstege, vilket innebär att procentsatsen ökar i takt med att försäljningspriset går upp. Det går även att tillämpa en kombination av fast och rörligt arvode. Det som är bra med trappstege är att det ger mäklaren en extra morot. Oavsett vilken prismodell så är det viktigaste att man väljer en engagerad mäklare i Nyköping som brinner för att sammanföra köpare och säljare. En erfaren mäklare har troligtvis redan en upparbetad kundkrets och kanske till och med potentiella köpare som kan kontaktas redan innan visningen.

11 Jan 2022