Tips för att sälja din bostad med vinst

Vi har gått igenom vikten av rätt styling som en väg till en maximerad vinst vid en bostadsförsäljning. I synnerhet gäller detta tips bostäder i Stockholm då konkurrensen är så pass påtaglig där. Det räcker dock inte med att styla en bostad för att maximera vinsten. Nej, det finns många olika parametrar och komponenter som måste ses över innan man kan sammanfatta en bra affär och vi tänkte här gå igenom några punkter som du bör ha koll på innan du säljer din bostad:

  • Hur stor är den egentligen? Det finns en risk att den bostad du står inför att sälja kanske inte är så stor- eller liten som du tror och att du således kan göra en ganska rejäl vinst genom att mäta om den. De flesta bostäder och måtten som står skrivna i köpeskontrakten utgår nämligen från en tid då mätteknikerna såg annorlunda ut samt då ytor som idag inte fick tillgodoräknas numera får det. Att boka in en ommätning kan ge dig en ganska rejäl vinst – varje kvadratmeter räknas; i synnerhet i Stockholm!
  • Vilken tid säljer du? Mäklare brukar säga att bostadsförsäljning följer ett givet schema – oavsett vilket år det handlar om. Detta innebär rent konkret att det finns bra tider att sälja på och att det finns årstider som är lite sämre. Utan tvekan så finns det en säsong som drar till uppmärksamhet i detta – nämligen sommaren. Folk har, helt enkelt, vare sig tid eller lust att gå på visningar under denna period. Funderar du på att sälja så är hösten betydligt mer lukrativ då folk i gemen samlat krafter för att göra en nystart rent boendemässigt.
  • Hur mycket är du beredd att offra? Du måste, som vi sa, lägga ner ganska mycket kraft på styling innan försäljning. Men, det stannar inte där. Är du beredd att låta en spontanvisning äga rum under en tisdagskväll – trots att barnen ska läggas? Kan du tänka dig att lägga allt i händerna på en mäklare och vågar du säga nej till ett bud för att vänta in ett annat – förhoppningsvis högre? Att sälja en bostad innebär en ganska stor stress och du bör vara beredd på att projektet i fråga kräver uppoffring och is i magen.
  • Kan en renovering ge ett bättre resultat? I och med att vi i Sverige har det förmånliga rot-avdraget till hands så har olika hantverkartjänster blivit avsevärt mycket billigare. Var inte rädd för att överväga en renovering innan du säljer. Kakla om i badrummet, riv ut i köket eller se till att få hallen ommålad. Gör det du kanske drömt om, men aldrig gjort. Denna gång dock för att nå en högre vinst och inte för att du själv ska trivas i bostaden. En renovering av exempelvis köket kan komma att ge en ganska kraftig återbäring i slutändan. Se över vilka möjligheter du har och kontakta gärna en professionell stylist för att få lite nya ögon på vad som kanske skulle kunna förändras till det bättre.