Välj rätt mäklare i Norrköping

Norrköping är en stad med stora möjligheter. Ser man till hur många idag resonerar i samband med den förödande pandemi som hängt över vår värld så finns det ytterligare skäl att se ljust på framtiden i Norrköping. Många väljer att flytta från större städer och söker efter lugnet i en mindre stad. Norrköping blir en precis lagom stad där man fortfarande inte tappar pulsen, men ändå får lugn och ro. Redan nu kan man se en stor inflyttning och inte mycket tyder på att detta kommer att ändras i framtiden. En mäklare i Norrköping har, kort sagt, mycket att göra.

Just mäklare i Norrköping kommer att spela en stor roll i framtiden. Med en ökad inflyttning så kommer också ökade bostadspriser att synas. Har du en bostad i Norrköping och funderar på att sälja denna så kan du - med hjälp av rätt mäklare - också nå ett väldigt bra slutpris. Fel mäklare i Norrköping däremot, då kan du räkna med en lite sämre affär.

Idag spelar mäklare en viktigare roll i samband med bostadsförsäljningar. Det är just priserna som blir avgörande. Som säljare vill man nå ett så högt slutpris som möjligt och där man förr inte så lika extrema skillnader så har mäklaren en mer avgörande roll än förut. Detta gäller egentligen över hela landet: bostadspriserna har konsekvent gått uppåt under de senaste tio åren. Förr var mäklaren mer av en administratör: idag är en mäklare i Norrköping avgörande kring huruvida en säljare gör sitt livs affär - eller bara en affär.

Så hittar du rätt mäklare i Norrköping

Vad ska man då tänka på i samband med att man väljer mäklare i Norrköping? Vi tänkte rada upp några punkter som man bör ha i åtanke och som kan leda dig till ett säkrare val.

  • Priset. Först och främst så bör du funderar kring huruvida ett fast pris eller ett provisionsbaserat sådant är bäst för dig? Fördelen med ett fast pris är att du vet vad tjänsten kostar och att du slipper överraskningar. Fördelen med provision är du får en mäklare som kommer att göra allt för att sälja din bostad till bästa möjliga pris - detta då det även ligger i mäklarens intresse. Med ett fast pris kan en viss mättnad infinna sig.
  • Exklusivitet. Att en mäklare i Norrköping även har andra kunder är en självklarhet. Men, du ska ändå känna att du och ditt objekt är prioriterat och att exempelvis visningar inte sker samtidigt som mäklaren visar andra objekt.
  • Kontakten. Att jobba som mäklare innebär att man också är dedikerad sin kund 24/7. Du ska kunna ringa när som helst - givet, inom rimliga gränser och med det sunda förnuftet som vägledare - och mäklaren ska kunna exempelvis erbjuda privata visningar om en potentiell köpare så önskar.
  • Annonsering och marknadsföring. Var kommer din bostad att visas och vilka kanaler använder mäklaren för marknadsföring? Hemnet, lokaltidningen, den egna hemsidan, kontakter med tidigare spekulanter och så vidare: allt räknas och ju mer exponering, desto bättre är det.
  • Styling och fotografering. Att synas är sak - att synas på rätt sätt är en helt annan. Idag gäller det att sticka ut och skilja sig från mängden. Homestyling och professionell fotografering är nästan ett måste och du bör definitivt se till att din mäklare i Norrköping erbjuder detta inom ramarna för sin tjänst. Det gör skillnad och det kan skapa det där suget kring en bostad som nästan alltid leder till en skenande budgivning. Viktigt gällande homestyling är följande: ta det inte personligt. Att många av dina saker plockas bort är inget att bli arg över och det är inget påhopp på din smak eller personliga stil. Det handlar om att ta fram det bästa ur din bostad - för spekulantens skull.
29 Jun 2021