Ta hjälp med att inreda ditt drömhus

Har du en känsla för hur du vill skapa ditt hem men ingen aning om hur du går från dröm till verklighet? Läs mer här om vad du kan göra och vilken hjälp som finns att tillgå nära och som passar dig.

Då du äntligen har köpt drömhuset som du så länge spanat och trånat efter och du nu står där i entrén med alla möbler, flyttkartonger och högar av kläder, upplever du plötsligt känslan av panik. Hur sjutton ska du lyckas skapa det du drömmer om, var ska du börja och hur överför du känslan från pinterest och instagram till ditt eget hem? Hur sätter du färg och form på dina känslor och hur ska alla dina tillhörigheter få plats i att skapa denna dröm? När du står där tar du säkerligen fram mobilen och googlar efter hjälp.

Anlita en expert direkt

För att ta hjälp när du flyttar in i din nya bostad, som ska bli ditt nya hem, ska du söka reda på en stylist eller inredningsdesigner som jobbar med homestyling och inredning av just hem. Styling är inte enbart något som skapar yta i samband med försäljning. En stylist kan med sin expertis hjälpa dig att forma ditt drömhem genom val av färg, form och material. Efter ett första samtal vet hen vad du behöver och vill skapa. Du får troligen en skiss eller ritning som utgör ett förslag och tillhörande moodboards som är en typ av kollage som fångar känslan som ska finnas i respektive rum.

Skapa tidlös skönhet

Utgå från dina egna ägodelar och möbler som du har med dig. Vad tycker du allra bäst om? Är det en möbel, ett material, en tavla eller ett motiv? Utgå från denna och skapa ett sammanhängande hem som tilltalar och stärker just dig. Färgerna vi omger oss med påverkar hur vi mår. Beroende på hur du är som person behöver du skapa din unika miljö för att trivas och må bra. Ge gärna stylisten en utgångspunkt i något fint du sett online eller på sociala medier. Då har denne ett hum om vilken smak du har och vad som attraherar dig. Vill du sedan ha hjälp enbart genom att använda befintligt möblemang eller vill du få rekommendationer på inköp av nya möbler eller inredningsdetaljer? Du köper tjänster av stylisten och du bestämmer därmed vad som ska ingå i din homestyling - i ditt nya drömhem.

19 May 2020