Solpaneler ger el till lantbruk

För lantbruk är det en självklarhet att installera solpaneler. Det är helt i linje med att arbeta i samklang med naturen. Egen elförsörjning ger trygghet.

Att driva lantbruk är att arbeta i samklang med naturen. Jorden, regnet och solen ger liv. Detta är en förutsättning för att kunna odla grödor – det kommer man aldrig runt. Även den som bedriver boskapsuppfödning behöver grödor för att kunna utfodra djuren. Därför har man som lantbrukare oftast en större förståelse för naturen och dess krafter än vad gemene man har.

För en lantbrukare känns det därför självklart att utnyttja naturkrafterna på bästa sätt. Genom att installera solceller på gårdens byggnader kan man ta tillvara solens energi. Lantbruk har ofta många byggnader med stora tak, samtidigt som de har en hög elförbrukning. Detta är perfekta förutsättningar för att det ska löna sig att själv producera el med hjälp av solpaneler.

Ett lantbruk med solpaneler kan sälja el

Det första steget är att vända sig till en firma som kan erbjuda solpaneler till lantbruk. De kommer att komma på ett första kostnadsfritt möte för en diskussion med dig kring förutsättningarna. Kanske har de till och med med sig en drönare som kan mäta upp takytorna.

När de räknar ut vilken storlek din anläggning av solpaneler bör ha, så utgår de från vilken årsförbrukning ditt lantbruk har. Om din förbrukning skulle minska eller om solen skulle skina mer än förväntat, så kanske du får ett överskott. Detta säljer du helt enkelt tillbaka till elbolaget. Det sker automatiskt och är inget du behöver tänka på. Så varför vänta? Ta första steget redan nu.

17 Jul 2022