Skydda dig från branden med brandtätning

Bränder kan ställa till med otroligt stora problem. Om det börjar brinna går det snabbt om du inte har ett brandskydd som brandtätning som bromsar branden.

Varenda år hör man om stora bränder som härjar. Både ute i det vilda, men även i byggnader. En trävilla, utan något brandskydd, brinner skrämmande snabbt. Det tar inte många minuter innan hela stället är övertänt. Med tur tar sig alla ut med livet i behåll, men det är tyvärr inte alltid vad som händer.

Det går inte att skydda sig helt från att det ska börja brinna. Men försiktig kan man vara, genom att till exempel inte lämna ljus på, eller ladda elektronik på nätterna. Utöver det är det en bra idé att faktiskt ha ett brandskydd som funkar emot branden. Det vill säga, som arbetar för att bromsa och eventuellt släcka branden.

Brandtätning ger mer tid

När det brinner handlar det om tid. Man behöver tid på sig för att kunna ta sig ut. Utan tid är risken större att ingen eller alla inte tar sig ut. Har man en brandtätning så får man mer tid på sig. Brandtätningar fungerar genom att bromsa branden för spridning från rum till rum.

Det är ett brandtåligt material som läggs i väggarna. Det gör att varenda rum blir en egen cell som är brandskyddad. Brandtätningar bromsar både elden och röken från att sprida sig. Har man ingen brandtätning idag, då finns det inget att vänta på. Brandtätning kan rädda liv.

Läs mer om brandtätning på den här hemsidan: www.brandtätning.net

5 Aug 2023