Satsa på golvslipning när du vill sälja din bostad

Bostadsmarknaden är svårberäknelig just nu. Vissa signaler pekar på att den är på väg att ta fart igen, men priserna står stilla i stora delar av landet och i Stockholm sjunker fortfarande priserna på lägenheter på vissa håll. Helt klart är att det inte alls är lika lätt att få en lägenhet såld i Stockholm, till det pris man kanske räknade med när man köpte den.

Detta är förstås retfullt för den som köpte sin första bostad precis innan priserna stannade av och började sjunka under 2016 och 2017. Den förväntade vinst som fram till dess togs för given av alla, försvann med ens och den som köpt en bostad på spekulation kände sig så klart snuvad. För bostadsmarknaden i stort var det antagligen bra att priserna stannade av, på så sätt kunde vi undvika en total krasch.

Gammal slipmaskin

Få din bostad att sticka ut

Men för den som nu måste sälja sin bostad, för att man behöver något större, billigare eller kanske ska flytta till annan ort, är det som sagt lite kärvare. Konkurrensen är större och har man inte ett anmärkningsvärt objekt som en takvåning, etagelägenhet eller dylikt gäller det att försöka få sin bostad att sticka ut på andra sätt.

Många försöker åstadkomma detta med att lägga dyra pengar på att anlita en stylist som inreder på ett modernt och smakfullt sätt, men enligt vår mening är sådana tjänster prissatta helt uppåt väggarna jämfört med vad man får ut av det. Visst kan en välstädad och stylad lägenhet få igång en budgivning och kanske leda till ett något högre slutpris, men i slutändan är det som verkligen betyder något bostadens grundskick, hur välbehållen den är och hur lite som behöver renoveras för den som flyttar in.

Billig golvslipning i Stockholm

Ett utmärkt sätt att öka marknadsvärdet på din bostad är att låta genomföra en golvslipning. Till skillnad från homestyling är golvslipning i Stockholm en rimligt prissatt renoveringstjänst utförd av utbildade hantverkare. Golvslipning är till och med billigt i Stockholm. Ungefär 300 kronor/kvadratmeter får du vanligtvis betala för slipning av parkettgolv med efterföljande ytbehandling med hårdvaxolja. Det ger för en normalstor lägenhet ett slutpris på ungefär 20 000 kronor, det vill säga samma pris som du betalar för att en ”stylingexpert” ska komma hem och lägga ut några snygga kuddar i din soffa. Med nyslipade golv kommer din lägenhets marknadsvärde att stiga betydligt mer än så.

Dammfri golvslipning

Modern golvslipning går snabbt och är helt dammfri. Det betyder att det enda du behöver göra är att tömma rummet där golvet ska slipas innan golvsliparna kommer. Dammfri golvslipning innebär också att ytbehandlingen kan göras redan samma dag som golvet slipas. Med andra ord, att slipa alla golv i din bostad kan klaras av på mindre än en vecka om du anlitar en professionell golvslipningsfirma med utrustning för dammfri golvslipning. Ett säkert kort som gör din lägenhet betydligt mer attraktiv i spekulanternas ögon.

Här kan du läsa mer om golvslipning.

22 Jul 2019