Säkerhetsdörrar Stockholm - tips & råd

Har du funderat på att investera i din egen säkerhet i Stockholm? Du är långt ifrån ensam. Man ser att fler och fler känner sig otrygga och det här ihop med att staden också blivit lite råare och hårdare. Man vill ogärna vistas ute i vissa områden och under vissa tider - och man vill också känna att det egna hemmet är den borg som det ska vara.

Genom säkerhetsdörrar i Stockholm kan man också skapa det senare. Här nedan tänkte vi rada upp lite information om inbrottssäkra säkerhetsdörrar i Stockholm och visa vad du ska tänka på och varför det kan vara en sund investering att ta.

  • Skyddar mot inbrott. Säkerhetsdörrar kan inte forceras med våld och det kommer att krävas både tid och speciella verktyg för att kunna dyrka upp de olika låsen. Baserat på det senare så kommer en inbrottstjuv alltid att söka sig vidare till en annan bostad. Ett inbrott planeras sällan minutiöst: en tjuv tar sig in där det är enkelt att göra så.
  • Skydd mot brand och rök. Börjar det brinna i fastigheten så kan säkerhetsdörrar i Stockholm vara skillnaden mellan liv och död. Varje minut räknas och en säkerhetsdörr stänger effektivt ute rök och eld - något som gör att brandkåren hinner ta sig fram för att evakuera.
  • Professionell installation. Tänk på att du alltid bör ta hjälp med montering och installation av din säkerhetsdörr. Att den skyddar mot inbrott förutsätter också att installationen skett på ett vedertaget och professionellt sätt.
  • Rätt säkerhetsdörrar. Det finns skillnader i nivåer av säkerhet. Du bör välja en säkerhetsdörr som når upp till EU standard och som har certifiering SS EN 1627 samt når upp till RC3-klass. Var noggrann med detta innan du köper.
  • Skräddarsy dörren. Många känner osäkerhet kring utseendet på säkerhetsdörrar och tror att det handlar om något i stål som förfular utseendet på bostaden. Det stämmer inte. Du kan själv specialdesigna en dörr - exempelvis i en mer klassisk stil - och få den att smälta in i den arkitektoniska stil ditt hus har.
26 Mar 2023