Så här får du ut det mesta av din köksrenovering

Är det inte längre roligt att laga mat och känner du dig trött och olustig utan att förstå varför? Kom ihåg att miljön du befinner dig i påverkar dig och så även köket. När renoverade du din köksmiljö senast?

Är du sugen på att renovera ditt kök men vet inte riktigt var du ska börja eller vad du vill göra? Kanske finns det något specifikt som stör dig eller så vill du bara höja känslan och miljön i köket. En köksrenovering i Örebro är en investering som kostar en del pengar. Därför är det viktigt att fatta väl genomtänkta beslut och att ta hjälp av experter på området. Du kan börja med att göra mindre justeringar, till exempel att byta ut köksbänken till en annan färg eller ett annat material, eller att höja höjden på bänken. Alternativt kan du välja att göra en större investering och totalrenovera köket från grunden för att skapa ditt drömkök. Oavsett vad du väljer bör du tänka till, fråga runt och jämföra priser och offerter från olika leverantörer.

Anlita en totalentreprenad

Om du vill göra mindre justeringar kan du anlita en specialist som är kunnig inom området. Det kan vara en elektriker, en VVS-installatör eller till och med en snickare som hjälper dig att byta material på bänkskivorna eller spraymåla dörrarna. Om du däremot vill göra en riktigt stor investering och skapa en verklig lyft för bostaden som också kan öka värdet vid en eventuell försäljning, bör du välja en totalentreprenör som kan ta hand om allt. De ska vara certifierade och lämna full garanti på jobbet de utför.

Ditt drömkök

När du har gjort ditt val är det dags att skissa, rita och beräkna. Fundera på olika material, kläm och känn på dem och tänk på var diskhon ska placeras och var fruktskålen ska stå. Vill du ha ett ljust kök med inslag av ek eller satsa på svarta marmorskivor? Vilken typ av golv passar din familj och vilken färg vill du ha på vitvarorna? Vid en total köksrenovering ska du verkligen ta tillfället i akt att planera om layouten av köket för att göra det så bra som möjligt. Entreprenören känner till alla regler och vad som kan placeras var.

12 May 2023