Renovera villan innan försäljning

Ska du sälja villan? Att sälja under hösten är en bra idé. Då har hugade spekulanter kanske upplevt en hel sommar med endast balkongen som utrymme för sin lust att sitta utomhus. Då kanske de är mer än sugna på att köpa en villa, där de får större möjligheter till utevistelse. Barnfamiljer är ofta villiga att köpa hus, med idealet att barnen ska kunna springa ut och in som de själva önskar. Man kanske drömmer om en altan, där man kan njuta av middagar och frukostar med den egna trädgården för ögonen. Det finns många fördelar med hus som man inte får med lägenheter, så är det. Och du som ska sälja villan har förmodligen många saker att tänka på. Helst vill ju de flesta få rätt pris för villan.

Anlita en duktig mäklare

Bland det första som man behöver ta sig an, inför en försäljning är att ta kontakt med en kompetent och duktig mäklare. Mäklarfirmorna har stora kontaktnät som de kan utnyttja, och har annonser, både på nätet och i fönster och i olika medier. Att få en bild i ett sådant sammanhang är en klar fördel, jämfört med att göra det själv. En mäklare ser också till att alla juridiska delarna uppfylls, avtalsskrivning, överföring av handpenning och att lånegarantier finns klara inför en försäljning. Har man inte själv utfört flera husförsäljningar innan, kan det vara bäst att anlita en mäklare som har detta som sitt yrke.

Renovera villan innan försäljning

Har man en lite äldre villa kan man behöva renovera innan en försäljning. Vet man om sig att taket behöver renoveras, kan man få ett bättre pris genom att det är du som kan dra av på Rot-avdraget för arbetskostnaden av takomläggningen. När sedan villan har ett nytt och fräscht tak, är det lättare att få just det pris som man önskar av villan. Om det är dags för en takomläggning är det en bra idé att anlita en plåtslagare, som hjälper dig med takomläggningen. Och vad är bättre än att lägga om taket med plåt, som dessutom kan ge garantier på upp till 50 år? Den nya villaägaren behöver i så fall inte oroa sig över någon ny takomläggning under de åren. Har man ett nytt tak på en villa höjer det värdet på villan avsevärt och kan göra att det både blir lättare att sälja den genom att få fler som är intresserade av villan och att villan blir mer attraktiv.

Behöver du en plåtslagare i Stockholm? Läs då mer här: https://www.plåtslagarestockholm.nu.

23 Sep 2019