Renovera badrummet med kakel och klinkers - Anlita en professionell plattsättare

Funderar du på att renovera ditt badrum? Då är det dags att tänka på att anlita en erfaren plattsättare för att förverkliga din dröm. Kakel och klinkers är tidlösa material som funnits i tusentals år och är ett klokt val när du vill förnya golv eller väggar i ditt hem.

Kakel och klinkers har funnits i oändligt många kulörer och former. Keramiska plattor, som egentligen är bränd lera, har en lång historia som sträcker sig 25 000 år tillbaka i tiden. Ett av de äldsta fynden är den berömda fruktbarhetsgudinnan Venus från Willendorf. Under medeltiden använde krukmakare den lokala leran för att tillverka plattor till golv och hus runt om i Europa. Idag importeras allt kakel till Sverige, främst från latinska länder som Brasilien och Spanien, samt från Kina.

Trender för modern badrumsinredning med sten och lergods

För dig som funderar på att inreda ditt badrum med sten eller lergods finns det några spännande trender att överväga. Våga satsa på marmor, som ger ett elegant och lyxigt intryck. Marmor är dock poröst och känsligt för fläckar, men genom att impregnera ytan kan den bli mer beständig och tåla fukt bättre. En annan trend är kakel med olika motiv, inspirerade av konst från tidigt 1900-tal. Mosaikplattor är också populära och finns i små bitar på ark av papper eller glasfibernät. Den moderna blå färgen är mycket populär och ger ett fräscht utseende på både matta och blanka ytor - en denimblå badrumsvägg kan skapa en imponerande wow-faktor. När det kommer till golv är klinker en tidlös klassiker som även klarar av att användas utomhus.

Satsa på investeringen för långsiktig kvalitet

Visst kan priset för kakel kännas högt för hemmafixare som är vana vid snickeri, målning och tapetsering. Det krävs också ett visst handlag för att sätta kakel på ett korrekt sätt. Om du gör jobbet själv, börja träna på mindre ytor, till exempel i köket eller våtutrymmen, innan du ger dig på badrumsrenoveringen. Ett standardkakel kan vara bra att öva med. Om du känner dig osäker eller om projektet är större, tveka inte att kontakta en professionell plattsättare i Stockholm. Diskutera med en expert hur du ska göra med fuktspärrar och förarbete. I vissa fall kan väggar även målas istället för att kaklas, och du kan välja att använda sten där det verkligen behövs eller ger det bästa estetiska resultatet.

För att få ett perfekt resultat och ett hållbart badrum är det viktigt att anlita en erfaren och kunnig plattsättare i Stockholm. En professionell plattsättare kan hjälpa dig att förverkliga din vision och se till att arbetet blir utfört på ett korrekt sätt. De har erfarenheten och kunskapen som krävs för att hantera olika material och tekniker, och de kan ge dig råd om vilka lösningar som passar bäst för just ditt badrum.

12 Aug 2023