Pool med marksten: ett praktiskt val för din trädgård

Att ha en hårdgjord yta runt omkring poolen är en praktisk lösning när du planerar att anlägga en. Marksten är ett utmärkt val i detta sammanhang, med flera fördelar att erbjuda. Den är lätt att rengöra och erbjuder ett säkert underlag.

Frej och Carin var ivriga att förverkliga sin dröm om en egen pool i trädgården. Genom åren hade de sparat pengar för att göra denna dröm till verklighet. Nu hade de äntligen samlat ihop tillräckligt med pengar, och deras barn var tillräckligt stora och simkunniga för att njuta av poolen. Det var dags att ta itu med detta på allvar.

Att bestämma poolens storlek och utseende var inte den svåra delen. Utmaningen var att bestämma var i trädgården den skulle placeras och hur omgivningen skulle se ut. Först hade de tänkt ha den längst bort i trädgården, men där var det träd som både skuggade området och fällde löv.

Naturlig skönhet med marksten

Efter noggrant övervägande kom de fram till att de ville integrera poolen med altanen. Det skulle innebära en ombyggnad av hela altanen, men det var ett beslut de var redo att ta. De var ändå inte helt nöjda med sin befintliga träaltan och tänkte sig att marksten skulle vara en mer hållbar lösning.

Marksten hade flera fördelar att erbjuda. Den var enkel att hålla ren med hjälp av en högtryckstvätt, och den erbjöd också ett säkert underlag utan den halkighet som träaltaner kan ha när de är våta. Nu var det bara en fråga om vilken typ av marksten de skulle satsa på. De ville undvika trist betong och istället satsa på natursten. Det var dags att utforska olika alternativ.

30 Jun 2023