Om ni ska sälja lägenheten ska ni först kolla med en lokal mäklare i exempelvis Rissne, om ni bor där

Funderar ni på att sälja er bostad? Det är en stor sak så det är viktigt att börja planera i god tid. Det finns mäklare i exempelvis Rissne som kan ge säljtips och goda råd om marknadsläget.

Har man väl börjat fundera på att sälja sin bostad så kan det vara bra att börja studera bostadsmarknaden så fort som möjligt. När är den bästa tiden på året att sälja? Kanske är det inte på sommaren då folk är iväg på semester. Och vad brukar bostäder i just ert område kosta? Är utbudet stort och hur länge brukar de ligga ute till försäljning? I vilket skick brukar bostäderna säljas? Frågorna är många och svaren man bör finna är många. Enklaste lösningen kan då vara att om lägenheten man vill sälja ligger i exempelvis Rissne så kan man kontakta en lokal mäklare i Rissne. De har alla gånger koll på läget och kan bäst besvara alla era frågor.

Familj besöker en bostad med en mäklare

Plocka undan personliga saker inför fotograferingen av lägenheten

Inför den viktiga marknadsföringen av försäljningen ska lägenheten fotograferas. Är man tidigt ute och snabb med att ta bilder kan mäklaren lägga ut er lägenhet som kommande objekt och då får man snabbt reda på hur lägenheten tas emot av spekulanterna. Är intresset stort med en gång eller kanske ska man vänta? Inför lägenhetsfotograferingen ska man så klart se till att ha städat och att ha plockat undan personliga saker som familjefoton och klädhögar. Det kan också vara en god idé att fundera över vilken tid på dagen som lägenheten gör sig bäst och då bjuda in fotografen. Är det då morgonljuset kommer in i köket eller då solen ligger på balkongen på innergården?

Fundera över vem som kan tänkas bo i er bostad och utforma säljtexten så att den passar dem

Då annonsen ska utformas ska man tänka på vilken målgrupp man kan tänkas vända sig till och utforma annonsen efter den. Är det barnfamiljen som vill ha bra kommunikationer, grönområden och nära till skola? Eller det unga paret som vill ha utelivet och allt annat kul som en stad kan erbjuda runt knuten? Detta är saker som en mäklare kanske kommer att fråga er men mer troligt att hen redan vet. En skicklig lokal mäklare i exempelvis Rissne kan sitt område. Texten som beskriver lägenheten och bilderna ska tillsammans förmedla drömmen för spekulanterna. Vi rekommenderar denna sajt: https://www.mäklarerissne.se

13 Mar 2020