Miljövänlig golvslipning i Göteborg

Har era trägolv mist sin forna glans? Med golvslipning kan man enkelt ge slitna och trista trägolv nytt liv. Här kommer några användbara tips för er i Göteborg.

De flesta älskar trägolv då de både är vackra och sköna att gå på. Trä är också ett naturligt och miljövänligt material. Men med tiden blir trägolv precis som andra golv slitna. Då kan man med hjälp av en fackmannamässig golvslipning ganska enkelt fräscha upp golven och ge dem en ny ytbehandling.

En professionell golvslipning får trägolven att se ut som nya igen. Hur ofta man behöver slipa ett trägolv beror till stor del på hur rummet används och hur många som normalt nyttjar rummet. Men man brukar säga att när ytbehandlingen som skyddar golvet börjar nötas bort ska man slipa om golvet.

Viktigt med efterbehandling efter golvslipning

Vill man ha hjälp med golvslipning i Göteborg ska man vända sig till en erfaren aktör. Hur mycket det kostar beror på hur stort rummet är och vilken typ av efterbehandling man väljer. Efterbehandlingen är först och främst till för att skydda golvet mot väta och smuts, så att det inte tränger in i virket och förstör det.

Men efterbehandlingen påverkar också golvets utseende. Exempelvis finns det både matt och blank golvlack. Man kan också färga ett trägolv ljust eller mörkt med hjälp av en golvolja. Eller så kan man ge det en helt annan kulör genom att lasera det. Möjligheterna är många, och behöver man råd ska man inte tveka att be golvslipningsföretaget om rekommendationer.

5 Nov 2022