Konsten att lyfta fram hemmets bästa

Ska du sälja hus? Då vill du självklart tjäna på köpet. Du har kanske hört att en professionellt utförd homestyling kan öka försäljningsvärdet på ditt hus med upp till 15%. Men vad går det ut på?

Den som bokar visning på det hus du vill sälja har redan avslöjat något om sig själv. Personen i fråga är i all sannolikhet på jakt efter sitt nya hem. De vill inte flytta in hos dig. De vill ha något som de kan kalla eget. För att öka chanserna att de ska falla för just ditt hus, måste du hjälpa dem att se vilka möjligheter det erbjuder. Kan de verkligen skapa sig ett hem där? Det är här homestyling kommer in. Du inreder huset på ett sätt som ska tilltala din målgrupp. Detta är något du kan göra själv eller outsourca. Företag som Insyn Interiör erbjuder professionell homestyling för att öka intresset för en bostad som ska säljas.

Hur går det till?

Personligt men inte privat - det är det som är målet. Allt som pekar på dig som före detta invånare måste tas bort och ersättas med mer neutrala prylar. Ett familjekort kan till exempel ersättas med ett stilleben av blommor och doftljus. Visningsmöbler lånas och ställs in. Nya gardiner hängs upp, och till och med utemöbler installeras. Kittla besökarens sinnen: nygräddade bullar ställs ut på fat i köket. Doften av färska kryddor, lugn musik i bakgrunden och en bukett vackra blommor kan hjälpa blivande köpare att känna att de kommit in på rätt spår.

17 Dec 2020