Köksrenovering ökar fastighetsvärdet i Göteborg

Med en köksrenovering kan du få ett snyggt och funktionellt kök i Göteborg som samtidigt skapar ett ökat fastighetsvärde om du bestämmer dig för att sälja.

Familjen Svensson hade länge drömt om att hitta det perfekta huset för familjen. Därför var det med stor nyfikenhet som de anlände till huset på den lilla återvändsgatan. Huset som de studerat om och om igen via mäklarens webbplats, under tiden det tog från att de bokade visningen till att den nu äntligen skulle bli av.

Visst hade de några frågetecken gällande bland annat köket, som hade sett rätt slitet ut på bilderna. Men eftersom de båda var händiga, och eftersom huset hade ett rimligt lågt pris, så var det inte något som de såg som ett större problem. De trodde inte ens att det skulle behövas någon större köksrenovering. Möjligen lite färg och en ny tapet.

En nödvändig köksrenovering

När familjen äntligen fick komma in i huset så såg de snart att det fanns en hel del mycket stora bekymmer i köksregionen. De hittade ett kraftigt läckage, som till och med hade skapat fuktmärken i golvet. Och lukten i köket gav en stark indikation på att det fanns mögel att hitta.

Det tog inte lång tid innan familjen Svensson bestämde sig för att ändå lägga ett bud som låg ett par hundra tusen under det begärda. Och det var mer än en köksrenovering egentligen skulle kosta. Därför hade säljaren kunnat få upp fastighetsvärdet rejält på sitt hus i Göteborg, om de gjort en köksrenovering innan försäljningen drog igång.

9 Aug 2023