Installera solpaneler i Stockholm

Du som köpt en äldre villa riskerar att få din privata ekonomi successivt urholkad. Varför inte åtgärda din situation och installera solpaneler i Stockholm?

Du bor sedan några år i ett sextio år gammalt hus strax utanför den kungliga huvudstaden. Den som en gång byggde villan la inte stor vikt vid kostnader för uppvärmning och elektricitet. Och att elbilar skulle komma på modet i början av 2000-talet fanns inte på kartan. Det var ingen skam att elda och köra bil med fossila energislag och kärnkraften byggdes ut för fullt.

Nu har verkligheten kommit ikapp dig och du har gjort flera åtgärder. Villan har tilläggsisolerats och för att ytterligare sänka uppvärmningskostnaden har du installerat en värmepump. Den drar förstås elektricitet och dessutom ska du köpa en elbil.

Solpaneler försörjer hus och bil med el

Familjens yngre medlemmar har stort intresse för miljö- och klimatfrågor. De har länge försökt förklara fördelarna med solenergi. Du har dock varit tveksam och utgått ifrån att solen inte lyser tillräckligt mycket i vårt land. Efter övertalning har du satt dig in i tekniken. Du har förstått att utvecklingen av solceller har gått snabbt de senaste åren.

Du tar kontakt med en firma i Stockholm som installerar solceller som kopplas ihop till solpaneler. Företaget utreder förutsättningarna för just ditt hus. Taket på huset skuggas inte av någon skorsten eller av några träd. Dessutom ligger taket i en gynnsam riktning vad gäller väderstreck. En investeringskalkyl visar att huvuddelen av er hushållsel kan försörjas av el från solpaneler. Dessutom kan en framtida elbil laddas. Hos www.solpanelerstockholm.nu hittar du allt du behöver veta om solceller.

18 Jun 2023