Hur går det till att sälja en bostad i Ursvik?

Är det dags att sälja din bostad i Ursvik? Tycker du att det verkar krångligt att sälja? Funderar du över försäljningsprocessen? Vad bör man tänka på? Här finns hjälp och stöd att få.

Ibland står man inför nya vägar i livet, då kan en försäljning av den nuvarande bostaden vara ett stort steg på vägen. Att ta kontakt med en mäklare och få veta hur det går till att sälja en bostad är en bra början. Det är en av de största affärerna man gör i sitt liv, då är det skönt att ha ett bra bollplank som ger handfasta råd och hjälp. Bland det första man gör vid en bostadsförsäljning är att med hjälp av en mäklare göra en grundläggande värdering av den aktuella bostaden.

En hand och en nyckel

Förberedelser inför försäljningen

När man bestämt sig för att anlita en mäklare för att sälja sin bostad i Ursvik drar man upp riktlinjerna för att gå vidare i processen. Ett av de första stegen brukar vara att styla bostaden. När det kommer till styling bör man tänka på att det är själva bostaden man ska visa upp, inte ett hem där någon bor just nu. När stylingen är gjord fotograferas bostaden av en fotograf som fångar det bästa av bostaden genom sin lins. Fotografierna används sedan till marknadsföring av bostaden, så att potentiella köpare kan upptäcka den. När marknadsföringen görs planeras även tider för visning in, vilket är när köparen kan komma och titta på bostaden.

När bostadsaffären är igång

När det gäller visningar av bostaden kan det ske på flera olika sätt. Det kan bland annat vara en öppen visning, där vem som helst kan komma och titta på bostaden. Det kan även vara en bokad visning där man måste anmäla sig till mäklaren innan. När visningen är genomförd kommer den spännande budgivningen. I budgivningsprocessen är det viktigt att både säljare och köpare känner sig trygga. I de flesta fall säljer man bostaden till högstbjudande, men det förekommer också att man vill sälja till någon speciell och då till ett lägre bud. Det är alltid säljaren som väljer vem som ska köpa bostaden. När budgivningen är klar och det finns en köpare skriver både köpare och säljare kontrakt på försäljningen. På kontraktet skriver man också in utflyttningsdag för säljaren respektive tillträdesdag för köparen. Vid kontraktsskrivningen går man även igenom vilken lös respektive fast egendom som ingår, samt att man betalar en handpenning. Vi rekommenderar att besöka denna hemsida för mer information: https://www.mäklareursvik.se

12 Apr 2020