Frisk luft håller oss hälsosamma

I Sverige kan vi vara tacksamma över den fantastiska luft vi har chansen att andas varje dag när vi spenderar tid utomhus. Men det är också viktigt att luften inomhus är av god kvalitet.

I vårt avlånga land har vi en härlig natur att ta del av och luften är av en god kvalitet om vi jämför med vissa andra länder som kämpar med dålig luft. Tyvärr så lider vissa länder av dålig luftkvalitet och speciellt i de stora städerna kan man lätt känna av den dåliga luften, och i de värst utsatta städerna ligger det en tjock smog som ständigt vilar över takåsarna.

En ren och frisk luft är livsviktigt för att vi som människor ska må bra, och att regelbundet spendera tid utomhus gör gott i våra kroppar. Om du märker av att du känner dig hängig under dagen så kan det räcka med en liten uppfriskande promenad utomhus så får du ny energi att orka med din dag.

Bra ventilation ger ett trivsamt inomhusklimat

För att vi ska må bra inomhus krävs det att det finns en väl fungerande ventilation i byggnaden. Både i hemmet och på arbetet bör ventilationssystemet vara uppdaterat och kunna ge den bästa möjliga luften att andas.

Om du lider av trötthet och huvudvärk ofta så kan det bero på dålig ventilation och det kan göra att du får mindre gjort under din dag. Så om du upptäcker dessa hälsoproblem kan det vara en god idé att undersöka ventilationen. Mer om ventilationer hittar du här: https://www.ventilationsfirmastockholm.se/

22 Mar 2021