Flyttstädning Göteborg - vanliga frågor

Dags att flytta? Många ser flytten enbart ur det mer praktiska perspektivet där man packar, bär och transporterar sitt bohag från en plats till en annan. Det finns emellertid också en start och en avslutning som man måste sköta. Starten innebär att du i god tid ska säga upp olika abonnemang och försäkringar samt exempelvis olika medlemskap.

Avslutningen på din flytt innebär att du ska genomföra en flyttstädning i Göteborg. Den punkten är den som många missar och det kan också innebära att man tvingas betala ett vite till den som ska flytta in. En flyttstädning i Göteborg är obligatorisk och vi ska här nedan - genom att svara på några vanliga frågor - ge dig lite mer fakta samt värdefulla tips om detta ämne. Enligt följande:

Vad inkluderas i en flyttstädning i Göteborg?

I stort sett allt. En flyttstädning innebär att allt i bostaden ska rengöras och städas. Du ska rensa avlopp, du ska rengöra ugn och spis samt övriga vitvaror - och frysen ska frostas ur - och du ska exempelvis putsa fönstren. Utöver detta ska exempelvis förråd också städas ur. Räkna med att din flyttstädning i Göteborg tar åtminstone en dag från start till.

Kan jag ta professionell hjälp med flyttstädning?

Ja, och det rekommenderas också - av flera skäl. Dels så är en flyttstädning jobbig och krävande, dels så ligger den fel i tiden sett till att du just flyttat och är trött både mentalt och fysiskt. Att det dessutom kan komma att ställas ekonomiska krav på dig vid ett misslyckande är ytterligare en sak som försvårar - och som visar varför det är bra att anlita en städfirma i Göteborg. De gör jobbet på ett rakt igenom professionellt sätt och dessutom med en garanti för ett godkännande.

Kan jag använda Rut för flyttstädning?

Ja, och det är ytterligare en anledning till varför du ska välja professionell hjälp. Med rut kan du dra av halva kostnaden för arbetet och detta med ett tak på 50000 kronor/år. Kolla bara med Skatteverket innan så att du är berättigad att använda denna förmånliga skatterabatt.

29 Jun 2023