Filosofi och trädfällning i Stockholm – utan långa utläggningar

Äntligen! En text som besvarar den äldsta av alla filosofiska frågor med ett enkelt svar. Dessutom ger den dig korta tips om säker trädfällning i Stockholm.

Frågan om ett träd som faller i skogen ger något ljud ifrån sig börjar bli så uttjatad att du säkert redan har slutat läsa vid det här laget. Men om du nu inte har slutat läsa ska du faktiskt få ett kort svar: Nej! Det ger inget ljud ifrån sig.

När trädet faller uppstår så klart ljudvågor i luften och runt omkring men om inget öra är där för att höra det så finns det inget ljud. Ljud uppstår ju i örat. Med den frågan besvarad kan man gå vidare med viktigare trädfrågor – som hur man genomför säker trädfällning i Stockholm.

Krävs en arborist för en säker trädfällning?

Krävs det till exempel arborister i Stockholm för att fälla trädet? Ja, förmodligen. Detta är texten där du får korta svar på svåra frågor. Det krävs inte en arborist bara för att hugga ner ett träd på din tomt, eftersom du kan göra det på eget bevåg med hjälp av en yxa eller en såg.

Det kommer dock inte ske på ett särskilt säkert sätt. Inget ont om dig men du är troligtvis inte utbildad arborist eller erfaren skogshuggare. Det där trädet kan ju faktiskt trilla åt vilket håll som helst, till exempel rakt på ditt hus eller någon förbipasserande. Nu har du fått svaren och kan slappna av.

30 Jun 2023