Fastighetsboxar de nya sättet att få post

Det vanligaste sättet att få post i hyreshus och bostadsrätter är via brevinkastet. Men nu har tiderna ändrats och fastighetsboxar blir allt vanligare.

Anton var ägare av ett omtyckt byggföretag och hade på senare tid jobbat en hel del med bostadshus. Anledningen var att flera av de äldre husen är dyrare att renovera än att bygga nya. Samt att dagens nya hyresgäster har betydligt högre krav på sitt boende än de hade på sjuttio- och åttiotalet.

Han, med sin erfarenhet, är ovärderlig för fastighetsägarna när det kommer till vad som lönar sig och ger bäst komfort för hyresgästerna. Det som blivit tydligt under de senaste åren är att de flesta vill ha fastighetsboxar i trappuppgången. Det finns flera anledningar till det, bland annat att de då kan installera säkerhetsdörrar som inte har brevinkast.

Fastighetsboxar den enda rätta

Nu sitter Anton hos en ny kund för att diskutera det kommande bygget. De har redan gått igenom själva byggnaden och har nu kommit till mer detaljer. Han rekommenderar kunden att skaffa en fastighetsbox för varje boende. De har diskuterat branddörrarna så boxarna är logiska. Men visst är det en kostnad.

Förutom dörrarna är fastighetsboxar ett sätt att slippa onödiga ljud i trappuppgången. För det är inte bara ljudet av skor som hörs utan även de hundar som börjar skälla när tidnings- eller postbudet kommer. Fastighetsägaren är nu med på tåget då det är viktigt att hans hyresgäster trivs. Beslutet ska tas så snart han får offerter på boxarna.

14 Jun 2023