Få hjälp med bostadsanpassning i Stockholm

Har ni äntligen hittat drömbostaden i Stockholm, men behöver hjälp med att anpassa den efter er funktionsnedsättning och behov? Ta då hjälp av en specialist på bostadsanpassning.

Disk, matlagning och skötsel av den personliga hygienen är bara några saker som är en naturlig del av vardagslivet. Våra bostäder är anpassade och praktiskt byggda för att underlätta i vardagen, med exempelvis köksbänk i rätt höjd som skonar ryggen då man utför kökssysslor. Men dessa lösningar är standardiserade och fungerar inte lika bra för alla. Har man en funktionsnedsättning och exempelvis sitter i rullstol, kan det vara svårt att utföra många vardagssysslor. Det kanske inte är omöjligt, men det blir opraktiskt och tar mycket längre tid. Tid som man kanske kunde haft till något roligare som att träffa vänner.

Man kan få bidrag för bostadsanpassning

I Sverige har man rätt till ett bra boende och har man en funktionsnedsättning som beror på ålder, olycka eller sjukdom kan man få bidrag för att anpassa bostaden så att man lättare kan klara vardagen. Det kan exempelvis handla om att ta bort trösklar, bredda dörröppningar, montera en högre toalettstol eller att installera en dusch med stödhandtag istället för ett badkar, med mera. Det finns företag som är specialiserade på bostadsanpassning i Stockholm och som man kan ta hjälp av. De har stor erfarenhet och kan komma med förslag på smarta lösningar som underlättar vardagen. Inom företaget har de tillgång till alla typer av hantverkare som kan behövas vid en bostadsanpassning.

19 Mar 2022