Dags att sälja huset?

Att sälja huset ger massor att göra och förbereda. Mycket har att göra med att huset ska se tilldragande ut för visningen och annonsen. Här får du några bra tips för en lyckad försäljning.

Börja med att planera försäljningen. Är detta första gången du ska sälja en fastighet behöver du nog ta reda på hur mycket du kan få för huset innan du sätter ett pris. Sätt dig gärna ner och skriv upp en checklista, där du radar upp de du behöver ringa eller kontakta. Du kanske behöver hjälp av en mäklare, för att nå ett bredare antal köpare. Se även till att bostaden är i bra skick, att allting fungerar väl och att det ser bra ut. Utsidan är särskilt viktig. Du kan anlita en målerifirma som tar hand om fasadmålning i Stockholm så att det ser nytt och fräscht ut.

Sätt planerna i verket

När du vet hur mycket du kan sälja ditt hus för och har kontaktat en mäklare är det dags att sätta igång. Reparera skador och se till att allt fungerar, exempelvis kranar och dörrar. Du behöver ta bra kort på både utsidan och insidan av huset. Dessa kommer att läggas upp i annonser. Anlitar du en mäklare brukar de ha en egen fotograf som tar bilderna. Men annonserar du på egen hand bör du se till att korten visar upp hemmets bästa sida. Planeras det en visning bör du se till att rabatter och trädgård ser fint ut och plocka undan leksaker, kläder och matskålar.

12 Mar 2021