Byt fönster inför försäljning

Den som ska sälja in bostad kan göra vissa renoveringar som både höjer värdet på bostaden och gör den på så sätt mer attraktiv. Det kan vara allt från samtbyte (mycket kostsamt), renovering av badrum, och eller renovering av kök. Det kan vara att måla om eller tapetser ett eller flera rum. Och man kan även byta fönster som gör bostaden mer attraktiv för hugade spekulanter. Men varför ska man byta fönster och varför skulle det göra bostaden mer attraktiv?

Byta fönster kan sänka uppvärmningskostnader

Om man ser till att byta till Energifönster, kan man sänka uppvärmningskostnaderna i bostaden. Särskilt för villaägare är just uppvärmningskostnaderna den största utgiftsposten. Då kan Energifönster i villan vara riktigt attraktiva. Det är ju inte helt osannolikt att uppvärmning av en villa kan kräva upp till 10.000 kronor i månaden, den enskilt största utgiftsposten, förutom kanske betalning av låneränta och amortering. Den som är ekonomisk vill gärna har Energifönster.

Det är krångligt att byta fönster

Den som funderar på ett villaköp, till exempel, kan tycka att det är mycket krångligt och bökigt att byta fönster. Det är dessuto ganska så kostsamt. Ser den som är på visning att villan har nya fönster, blir fler mer intresserade och anser att det är ett plus. Många går ju på många visningar innna de bestämmer sig för ett köp. Om de då ser att villan har nya fönster, innebär det ett moment mindre att renovera.

Nya fönster gör hela fasaden snyggare

Hela huset blir helt enkelt snyggare med nya fönster, förutom att det innebär mindre kostsamma renoveringar. Många som köper en villa, önskar helst att de inte ska behöva renovera stora saker under de första åren som de äger villan. Om de nya villaägarna ser att just fönster är nya så kan de tycka att hela fasaden är snyggare än annars. Och vill man göra hela fasaden snyggare kan man ju passa på att måla om den samtidigt som man byter fönster.

Finns flera aktörer i Stockholm

Har man sin villa i Stockholmstrakten, finns det ett 50-tal leverantörer av fönster. Man vill säkert välja en lokal leverantör, om man bor i Stockholm. Är det så att man kanske vill montera speciella fönster, kanske man väljer en leverantör just för de speciella fönster som man kanske önskar sig. Här finns ju så många fina funktioner på nya fönster, förutom de förut nämnda Energifönster. Det finns bullerskyddande fönster, nästan självtvättande fönster och okrossbara fönster till exempel.

9 Jul 2019