Borde man måla innan försäljning?

Funderar du på att sälja din bostad? Länge har det varit säljarnas marknad, när det kommer till bostadsmarknaden, i synnerhet i storstäderna där bostadsbristen har varit ganska stor. Men den senaste tiden har vi sett mer att det är köparnas marknad. För tillfället har det lett till att säljtiderna lite grann har förlängts. Så, är man orolig för att inte få sin bostad såld för det pris som man önskar, så kan man alltid måla om det rum som man tycker är mest slitet.

Eller fundrar du på en större renovering inför visning? Kan man måla det mesta själv, och då menar vi att man kan måla på ett fackmannamässigt sätt, så kan man säkert få till en fin bostad att visa upp. Ju fräschare bostaden är, desto fler blir intresserade av att köpa den. Så mågna sätt lönar det sig verkligen att måla om så mycket som man anser att man bör göra, om man är mån om att få bostaden såld.

Måla med neutrala färger

När man ska måla om sn bostad inför visning eller försäljning så bör man tänka på att måla i så neutrala färger som helst. Man bör definitivt inte måla med favoritfärgerna, om man gillar att kombinera rosa med turkos eller grönt med lila. Sådant passar bara när man ska inreda den egna bostaden och inte kommer att sälja den på många decennier. När man ska måla så att någon annan ska bli attraherad av bostaden bör man alltid tänka på att andra har en annan smak, och då bör man måla i beige, vitt eller någon annan diskret färg.

Var noggrann med underlaget

När man målar, bör man också vara mycket noggrann med underlaget. Det är väldigt fult om det blir sprickor i målningen, för att man inte har spacklat ordentligt. Då är det bättre att satsa tid och energi på underlaget innan man går vidare och tapetserar eller målar om. Ju finare underlaget är, desto finare blir sedan slutresultatet.

Anlita målare lokalt

Känner du dig det minsta osäker när det kommer till att måla eller tapetsera om, så kan man hellre anltia en målare som gör jobbet. Då vet man att slutresultatet blir snyggt och det är väl ändå det viktigaste? Ska man få så mågna intresserade av bostaden bör den bli så attraktiv för så många som möjligt. Får man många som kommer till visningen, så kan man alltid hoppas på ett bra pris på bostaden. Vill du få tag i målare i Älvsjö? Läs då mer här: https://www.målareälvsjö.se.

20 Jan 2020