Besiktningsman i Stockholm för BRF som inte är nöjda med byggfirman

Om fasadrenoveringen hos er BRF är undermålig bör ni genast kontakta såväl byggfirman som en oberoende besiktningsman i Stockholm. Det kan vara tvist på gång.

Om er bostadsrättsföreningen inte är nöjd med resultatet av er fasadrenovering kan det vara dags att vända er till en erfaren besiktningsman. I Stockholm finns flera besiktningsmän som specialiserat sig på att bedöma utförda entreprenader. Med ett negativt besiktningsprotokoll i handen kan ni bestrida fakturan från byggfirman.

Det är viktigt att välja en helt neutral och oberoende besiktningsman inför den här typen av besiktningar. Tänk på att besiktningen ska hålla i ett eventuellt skadeståndsmål. Då duger det inte att kassörens farbror Bengt utfört besiktningen, även om han råkar vara just auktoriserad besiktningsman. Det är mycket viktigt att en besiktningsman är opartisk.

Besiktningsman ska alltid vara helt opartisk

Självklart bör ni kontakta byggfirman så fort ni misstänker att något inte står rätt till med fasadrenoveringen. Det kan till och med hållas emot er, om ni inte bestridit arbetet så fort som ni haft möjlighet. Det kan också vara en bra sak att låta byggfirman godkänna den besiktningsman som utför besiktningen, så att det är klart redan innan besiktningen att båda parter är ok med den valda besiktningsmannen.

Att göra en besiktning enligt konstens alla regler kommer tjäna er väl om ni väljer att bestrida byggfirmans faktura eller begära ytterligare åtgärder av fasaden. Det är också viktigt med besiktning av försäkringsskäl, oavsett om det är ert försäkringsbolag som ska stå för kostnaden eller byggfirmans. Kom i kontakt med en besiktnignsman här: www.besiktningsmanistockholm.se

11 Dec 2022