Behov av tungtransport

Flytt kan ibland kräva lite extra planering för att kunna genomföras. Som när man behöver flytta kassaskåp och behöver boka in något som kallas tungtransport.

Kristina har drivit sitt företag i många år och blivit en betydande aktör på den specifika marknad hon valt. Inte bara producerade företaget avancerad teknik utan man skapade allt på egen hand. Den avdelningen bestod av fyra duktiga anställda med specialkunskaper inom ny teknik. Produktionen hade ökat och det var dags att flytta till större lokaler.

Allt planerades noggrant för att störa produktionen så lite som möjligt. Det var en hel del som skulle flyttas under kort tid. Därför hade Kristina varit i kontakt med en firma som jobbar med tungtransport. Det hade hon gjort av flera anledningar. En var att maskinerna i produktion vägde mycket och så hade de sitt stora kassaskåp som var ett måste i deras verksamhet.

Tungtransport för maskiner

Kristina hade fått tips från en branschkollega om ett företag som kunde hjälpa till att frakta tunga saker. Många av de maskiner de använde sig av i produktionen var extremt tunga medan andra var små och mycket lätta att flytta. Så hon hade plockat fram numret för att se om de kunde bokas in vid flytten. Sedan höll hon tummarna.

Det visade sig att företaget hon ringde var precis vad hon letade efter. När de pratat en stund kom de överens om att de skulle skicka någon för att få inblick i det som skulle flyttas och lättare kunna planera. Hon skulle personligen visa denne runt under besöket. Det var extremt viktigt att allt fungerade perfekt. Oron över att minsta sak försenade flytten gjorde henne sömnlös vissa kvällar.

Datum för tungtransport bokas

Kristina visade maskinparken och tog sedan med besökaren till kontoret där det stora kassaskåpet stod. Det skulle flyttas med så snart som möjligt då de behövde tillgång till innehållet. Där fanns blueprints på deras egna prototyper och de behövde hållas inlåsta hela tiden då de var värda en hel del.

Det visade sig vid flytten att tungtransportföretaget synkroniserade perfekt med övriga transporter. Vilket i sin tur innebar att produktionen inte behövde ligga nere längre än max en dag eller två. Något som Kristina uppskattade mycket. Tid var pengar och pengar var som alla visste, det som betydde något inom företagande.

17 Oct 2023