​​Anlita rätt mäklare och få ut mer för bostaden i Uppsala

De flesta som ska sälja sin bostad använder sig av en mäklare. Men hur väljer man egentligen mäklare och vilka andra saker är viktiga att tänka på då man ska sälja sin bostad i Uppsala?

Valet av mäklare kan ha stor betydelse för hur mycket man får ut vid försäljningen och kan vara helt avgörande om man sedan ska kunna köpa drömbostaden. Därför gäller det att noga göra research innan man väljer mäklare. Ett bra sätt kan vara att titta på bostadsannonser från samma område för att se hur de olika mäklarbyråerna presenterar sina olika objekt. Man kan också gå på visningar för att studera hur mäklaren arbetar. Personkemin är viktig då man anlitar en mäklare och det är därför viktigt att man träffar några olika innan man skriver avtal. De flesta mäklare kommer på hembesök i samband med att man ber om ett kostnadsförslag, och då har man även möjlighet att ställa frågor.

Det är bra om mäklaren också känner till området väl

Det kan vara bra att välja en mäklare som fungerar bra med den kundgrupp som kan tänkas vara intresserade av att köpa bostaden. Men viktigt är också att mäklaren väl känner till området där bostaden ligger för att kunna svara på frågor och även sälja in området. Naturligtvis ska den mäklare man väljer att anlita också vara certifierad. Men det kan också vara bra att kolla upp så att mäklaren inte är prickad. Detta gör man enklast via Fastighetsmäklarinspektionens hemsida. Läs mer om mäklare på denna sida: mäklareuppsala.biz

23 Dec 2021